我院与中兴公司洽谈共建视频与录播综合应用系统

The College and ZTE Corporation Talked to Construct System of Video, Recording and Broadcasting

2017年07月13日 08:47 作者:方娇娇 摄影: 点击:[]

7月11日下午,中兴公司负责人到我院洽谈共建视频与录播综合应用系统。网络与信息化管理中心主任赵颜、副主任邱武,学院院长廖东声、副院长李振艺、刘志雄等参加会议。

In the afternoon of July 11th, principals of ZTE Corporation came to the College to talk about construction of system of video,recording and broadcasting. Zhao Yan, Dean of Network and Information Center of the University, and Qiu Wu, the Associate Dean, Liao Dongsheng, Dean of the College, and Associate Dean Li Zhenyi and Liu Zhixiong attended the meeting.

会上,中兴公司负责人介绍了视频与录播综合应用系统的设计方案。根据设计方案,将配备建设视频会议室、录播教室、录播监控室等。该系统将满足中英两校点到点双向互动高清会议视频、上课视频和课件同步在线直播等需求,实现资源整合、共享发布、随时点播等功能,具有“易用”、“灵活”、“随时随地”等特色。

In the talk, principals of ZTE Corporation introduced the design scheme of the system. In accordance with the design scheme,video conference room, recording classroom and recording and monitoring room would be equipped with the system. The system would have the function of high-definition interactive conference video from GXUN to SU and from SU to GXUN and live broadcast of video class and courseware. The system,which was characterized by “ease of use”, “agility” and “whenever and wherever possible”,would integrate teaching resource, and support the function of sharing and releasing and trick-play.

会议提出建立中英双语版平台等建议。

It was also proposed to make the system in both Chinese and English in the talk.

上一条:我院与中国太平洋财产保险股份有限公司南宁中心支公司共建实践教育基地 下一条:我院召开暑期学生游学动员会